Despre noi


De unde am pornit?

În urma războiul început de Rusia în Ucraina, prin Republica Moldova au tranzitat sute de mii de persoane, alte zeci de mii au rămas în țara noastră. Locuitorii s-au mobilizat și au oferit transport, cazare, mâncare, asistență juridică sau psihologică.

La Moldova pentru Pace, o inițiativă a voluntarilor creată din a doua zi de război, peste 4000 de cetățeni s-au oferit să contribuie și ei cu variat tip de ajutor chiar din primele zile.

Am folosit diferite metode pentru a comunica și menține legătura cu aceștia: email, sms, grupuri de Viber sau de Telegram. Însă fiecare dintre acestea avea limitările și dificultățile sale de utilizare.

Soluția locală – platforma voluntar.md

Platforma voluntar.md este dezvoltată de Inițiativa Moldova pentru Pace. Este o soluție locală pentru conectarea celor care vor să facă voluntariat cu organizațiile și instituțiile care oferă astfel de oportunități.

Aici, organizațiile și instituțiile pot identifica, comunica și coordona voluntarii pentru evenimentele și activitățile lor. Iar oamenii care vor să-și doneze timpul pentru a ajuta o anumită cauză, pot să aleagă unde vor să facă voluntariat. Pe lângă aceasta, platforma le oferă posibilitatea să ducă contul orelor de voluntariat, să ofere și să primească feedback de la organizatori și să cunoască alți voluntari și voluntare.

De ce să te înregistrezi pe voluntar.md

Crizele recente – pandemia COVID-19 și războiul din Ucraina – au demonstrat că mobilizarea rapidă a cetățenilor este esențială.

Voluntar.md este instrumentul prin care organizații și instituții pot identifica voluntari și răspunde rapid la necesități, iar persoanele pot alege unde cunoștințele și abilitățile lor vor fi cel mai folositoare.

Totodată, în vremuri mai liniștite, vrem să încurajăm cetățenii și cetățenele să își continue entuziasmul de a contribui și a se implica; iar instituțiile și organizațiile să creeze comunități în jurul lor care le împărtășesc valorile și vor să contribuie la misiunea acestora.

Platforma este elaborată de A.O. Primăria Mea și Inițiativa Moldova pentru Pace, în cadrul proiectului „Improve and promote voluntar.md platform”, realizat cu sprijinul generos al poporului american prin intermediul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) și nu reflectă în mod necesar punctele de vedere ale USAID Moldova sau ale Guvernul Statelor Unite.

USAID
Moldova pentru Pace
A.O. Primăria Mea