Volunteer Academy

Misiunea Academiei este să creeze condițiile necesare pentru ca voluntarii să dedice mai mult timp activităților în folosul comunității și să primească în schimb oportunități de dezvoltare și posibilitatea de a face parte dintr-o rețea de oameni care cresc împreună.

  • Raionul Chișinău
Startup Moldova

Startup Moldova este platforma care acordă suport pentru accelerarea dezvoltării inițiativelor de startup și inovații tehnologice acasă, în Republica Moldova.

  • Raionul Chișinău
Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă

• Misiunea: Promovarea participării calitative a tinerilor în procesele decizionale la nivel local și național, asigurarea suportului necesar pentru structurile de reprezentare a tinerilor,elevilor și studenților, promovarea activismului civic și culturii participative al tinerilor. • Viziunea: Noi tindem spre o lume unde toți tinerii se implică conștient și calitativ în procesele decizionale la toate nivelurile, unde există o cultură participativă dezvoltată, unde tinerii dețin competențele necesare pentru a fi un partener egal pentru adulți în dezcoltarea societății.

  • Raionul Chișinău
Moldova pentru Pace

„Moldova pentru Pace” este o inițiativă civică creată pentru a oferi asistență refugiatelor și refugiaților în urma invaziei ruse în Ucraina. MPP reunește oameni care recunosc și înțeleg dificultățile cu care se confruntă cei și cele care și-au lăsat în spate casa și oamenii dragi pentru a ajunge în siguranță. De la începutul războiului, am contribuit la eforturile de gestionare a fluxului de migrație din țara vecină. „Moldova pentru Pace” este o mișcare nepartizană, non-profit, ce activează sub umbrela legală a mai multor ONG-uri din care facem parte.

  • Raionul Chișinău
Misiunea Socială „Diaconia”

Grupul de voluntari, Young Diaconia, contribuie la dezvoltarea inițiativei și a implicării civice active în rândul copiilor și tinerilor. Prin intermediul acestui proiect se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunitară. Principalele activități în care sunt implicați voluntarii Diaconiei sunt: - realizarea activităților de animație și de educație non-formală; - distribuirea prânzului bătrânilor singuratici în cadrul Cantinei Sociale Mobile „Aproape de Aproapele”; - mobilizarea sătenilor pentru susținerea proiectelor sociale; - organizarea și realizarea campaniilor de promovare a solidarității.

  • Raionul Chișinău
Consiliul Național al Tineretului din Moldova

Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) este structura asociativă a 36 de organizații de tineret, ce promovează drepturile tinerilor și reprezintă interesele organizațiilor de tineret în procesul de elaborare, implementare și evaluare a politicilor de tineret. Fiind fondat la 18 februarie 1999, CNTM activează în baza următoarelor principii de organizare și funcționare: solidaritate, autonomie organizațională și funcțională, transparență, libertatea opiniei și a exprimării, eligibilitatea organelor de conducere, egalitatea deplină în drepturi a membrilor, profesionalism. Noi credem că tinerii sunt foarte importanți și vocea lor trebuie auzită. Astfel, prin intermediul organizațiilor de tineret, împuternicim, încurajăm, implicăm, reprezentăm, și susținem tinerii din întreaga țară. Având mai multe direcții de activitate, CNTM își dorește să mărească numărul tinerilor în structurile de conducere, să-i implice în procesul de luare a deciziilor, să le formeze spiritul civic, promovând voluntariatul.

  • Raionul Chișinău
Comunitatea Plus

Contribuim la prosperarea societății prin abilitarea și sprijinirea comunităților, în special cele dezavantajate. Ne propunem să creăm o societate în care comunitățile știu cum să-și identifice problemele, cum să le comunice și să propună soluții eficiente. Promovăm un dialog constructiv între comunități și autoritățile publice locale, în vederea găsirii soluțiilor adecvate pentru nevoile lor.

  • Raionul Chișinău
Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”

Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” este o platformă de inovații digitale în educație, care asigură regândirea modului în care noile tehnologii transformă procesul de studii și implementarea acestora în sistem. Aici sunt pregătiți noi generații de tineri cu gândire progresistă, competitivi şi profesioniști, care vor asigura creșterea durabilă a economiei țării. Centrul „Clasa Viitorului” include un spațiu de instruire deschis și flexibil, unde profesorii experimentează scenarii de predare-învățare-evaluare inovative, folosind tehnologii digitale cu impact transformativ: programare, robotică, Internetul lucrurilor (Internet of Things), cât şi echipamente care să transpună aceste tehnologii: senzori, media digitală și echipamente de fabricație. Centrul este nucleul strategic pentru tot sistemul educațional, și o platformă de instruire, consiliere didactică pentru școli. Centrul Național este plasat în cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, și oferă un spațiu flexibil și reconfigurabil, inspirat din principiile Clasei Viitorului, dotat cu echipamente digitale educaționale precum ecrane interactive SMART, seturi de robotică, imprimante 3D, laboratoare digitale, senzori, microcircuite, ochelari VR, camere panoramice, dispozitive și sisteme pentru casa inteligentă, etc. Centrul vine să inspire cadrele didactice în aplicarea noilor tehnologii în procesul de instruire al elevilor.

  • Raionul Chișinău
Centrul de Tineret Leova

Centrul de Tineret Leova este creat pentru a oferi tinerilor din r.Leova un spațiu sigur, unde ei vor putea organiza și participa la diferite activități non formale, instruiri din diferite domenii, animarea timpului liber, activități de voluntariat.

  • Raionul Leova
Centrul Comunitar 151

Un spațiu prietenos și sigur, care oferă șanse egale de implicare, dezvoltare și integrare a femeilor, copiilor, tinerilor, tinerelor din comunitatea locală și a refugiaților, care se află într-o situație temporară de vulnerabilitate.

  • Raionul Chișinău
Asotiatia Obsteasca BONUM

Noi ajutăm ucrainenii, care au fost nevoiți să-și schimbe locul de reședință, locul de munca, precum și pe cei care și-au pierdut sursa de întreținere a familiei din cauza războiului. Misiunea noastră de lungă durată este susținerea celor, care au rămas în Ucraina. Solidaritatea - este ceea ce caracterizează o națiune puternică. În această perioadă dificilă orice ajutor este binevenit – o donație pentru aprovizionarea cu bunuri necesare a refugiaților, pentru acordarea suportului necesar prin susținere cu un cuvînt și gând bun

  • Raionul Chișinău
Asociația Tinerilor Diplomați

Misiunea Asociației Tinerilor Diplomați este de a reprezenta comunitatea tinerilor diplomați din Republica Moldova, de a promova diplomația în societate și de a contribui la dezvoltarea abilităților personale prin organizarea de evenimente legate de domeniul diplomatic. Scopul nostru este de a sprijini tinerii care aspiră la cariere diplomatice și de a crea o platformă pentru schimbul de idei și experiențe între membrii noștri și alte organizații similare din întreaga lume. În plus, ne propunem să jucăm un rol activ în promovarea valorilor democratice și a relațiilor internaționale prietenești, atât în Republica Moldova, cât și în afara ei.

  • Raionul Chișinău