Cum să deveniți voluntar

În calitate de voluntar, puteți ajuta la evenimente interesante pe tot teritoriul Republicii Moldova.


Voluntar.md asortează voluntarii cu evenimente precum concerte, festivaluri, ateliere creative, expoziții, curse, turnee sportive, evenimente caritabile și multe altele. Evenimentele pot fi mici și intime sau la scară largă și profesionale. În fiecare an, voluntarii pot alege dintre 100-150 de evenimente diferite.

La Voluntar.md poți să faci voluntariat după bunul plac. Pur și simplu alegeți sarcinile de voluntariat pe care le găsiți interesante și vă înscrieți online. Tu decizi cât de des vrei să ajuți. Cel mai adesea, sarcinile nu necesită pregătire sau condiții prealabile, cum ar fi sortarea unor lucruri, gestionarea unui bar, verificarea biletelor sau lucrări practice înainte de eveniment.

Limba română este obligatorie, dar puteți găsi o serie de sarcini în care este nevoie doar de limba rusă. Toate sarcinile de voluntariat sunt descrise în detaliu și se va menționa întotdeauna dacă sunt necesare cunoștințe de limba rusă. Toate comunicările scrise de la Voluntar.md sunt doar în limba română.

Voluntariatul în Voluntar.md înseamnă să deveniți parte dintr-o comunitate mare cu aproximativ 1000 de alți cetățeni de toate vârstele și mediile - cărora le place tuturor să facă parte din viața socială a țării.

Ca și voluntar puteți să:

  • Vă înscrieți pentru sarcini la evenimente în timpul liber
  • Faceți cunoștință cu oameni noi din țară și din restul lumii
  • Obțineți o privire asupra culiselor evenimentelor de la Republica Moldova
  • Alăturați-vă cursurilor ocazionale și întâlnirilor sociale
  • Voluntarii au una sau două întâlniri anuale de informare unde puteți afla mai multe despre voluntariat.

Cu toate acestea, nu trebuie să participați la o întâlnire pentru a vă alătura. Sunteți binevenit să vă creați un profil și să vă înscrieți pentru prima sarcină deja acum.

Deveniți voluntar

Voluntar.md este pentru toți cei care au împlinit 16 ani și locuiesc în Republica Moldova.

În calitate de membru, veți primi în fiecare lună un buletin informativ plin cu ture disponibile la evenimentele care au loc în și în țară.

Tot ce trebuie să faceți este să vă creați un profil pe voluntar.md - atunci sunteți gata să faceți prima tură ca voluntar.

Crează-ți un profil de voluntar